De Geelse Gezondheidsraad vindt het hoog tijd om de toenemende tanderosie bij kinderen tegen te gaan. Alle Geelse basisscholen zetten hun schouders mee onder dit project.

Vanaf 1 september schrappen de basisscholen suikerhoudende dranken uit hun aanbod en zullen ze (kraantjes)water extra promoten. Op vrijdag 22 maart ondertekenden alle Geelse basisscholen een charter om hun engagement vast te leggen.

Daarnaast hernieuwt het Geelse stadsbestuur ook haar belofte om de komende jaren werk te blijven maken van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen in haar beleid. Het bestuur ondertekent op 22 maart ook het nieuwe charter Gezonde Gemeente 2019-2024.

In het schooljaar 2018-2019 zijn al heel wat scholen overgeschakeld naar water en vanaf 1 september 2019 gaat elke basisschool voor een suikervrije drankenbeleid. De scholen zullen leerlingen en ouders informeren en inspireren om te kiezen voor (kraantjes)water. De toegang tot kraantjeswater zal op de scholen eenvoudiger gemaakt worden.

Op 22 maart is het Wereldwaterdag, het perfecte moment om het project te lanceren. In de Sint Dimpna Geel Basisschool kwamen om 9 uur vertegenwoordigers van alle Geelse bassischolen samen om hun engagement vast te leggen in het Watercharter.